آیا فرزند شما با مشکل بیش فعالی دست و پنجه نرم میکند؟ مرکز مشاوره مهر خانواده در اصفهان با استفاده از روشهای درمانی نوین و موثر به شما کمک میکند تا فرزندتان را به زندگی عادی بازگردانید.
درمان بیش فعالی بدون دارو
شواهد نشان میدهد که میتوان علائم بیش فعالی را بدون مصرف دارو کنترل کرد. روشهایی مانند رفتار درمانی، ورزش، یوگا و بازی درمانی میتوانند بسیار موثر باشند.
- - رفتار درمانی: والدین و معلمان با یادگیری تکنیکهای خاص میتوانند به کودک در مدیریت علائم کمک کنند.
- - ورزش: ورزشهایی مانند شنا، ژیمناستیک و پیادهروی به کاهش انرژی اضافی و بهبود تمرکز کمک میکنند.
- - یوگا: یوگا به آرامش ذهن و بهبود تمرکز کمک میکند.
- - بازی درمانی: بازی درمانی روشی موثر برای درمان کودکان بیش فعال است و به آنها کمک میکند تا مهارتهای اجتماعی و عاطفی خود را بهبود بخشند.
آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه میکند که کودکان کمتر از ۶ سال ابتدا مداخلات غیر دارویی مانند رفتاردرمانی و حمایتهای آموزشی را امتحان کنند. این مداخلات ممکن است علائم را بهبود بخشند و در بعضی موارد نیاز به مصرف دارو را به تاخیر بیندازند یا از بین ببرند. برای کودکان بالای ۶ سال، AAP ترکیبی از دارودرمانی و سایر استراتژیها را مفید میداند.
درمان بیش فعالی کودکان با ورزش کردن
درصورتیکه میخواهید بیش فعالی را بدون دارو درمان کنید باید ورزش کردن را حتماً در برنامههای کودک بیش فعال قرار دهید. به این ترتیب انرژی مازاد این کودکان تخلیه میشود و وضعیت انتقال دهندههای عصبی بهبود پیدا میکند.
یوگا ورزشی است که موجب بالا بردن تمرکز و بازگرداندن آرامش به فرد میشود. به همین دلیل خیلی از افراد از یوگا به عنوان درمان قطعی بیش فعالی نام میبرند. یوگا درمان مکملی است که در کنار مصرف دارو سطح اضطراب را پایین میآورد و موجب بهبود روابط اجتماعی میشود.
یکی از سادهترین درمانها برای بیش فعالی کودکان این است که آنها را بیرون ببرید و حدود نیم ساعت در روز بتوانند در پارک قدم بزنند یا بدوند. این شیوه از درمان خانگی که با حمایت والدین انجام میشود یک درمان ایمن و طبیعی است و با کنترل کردن سطح اضطراب کودکان میتواند رفتارهای آنها را بهبود بخشد. ورزشهای دیگری که باعث بالا رفتن تمرکز میشود شامل موارد زیر است:
ژیمناستیک
شنا
تمرینات فکری
تمرینات هوازی
رفتار درمانی برای والدین
به عنوان بخشی از رفتار درمانی ، والدین در یک کلاس شرکت می کنند یا با یک متخصص ADHD ملاقات می کنند تا یاد بگیرند که چگونه به کودک در مدیریت علائم ADHD کمک کنند. این کار می تواند به بهبود رفتار کودک و تقویت رابطه شما با او نیز کمک کند.
رفتار درمانی برای معلمان
معلمان نیز روشهایی را برای سهولت کار با کودکان مبتلا به ADHD فرا می گیرند. از آنجا که تخمین زده می شود نزدیک به 10٪ از کودکان این بیماری را دارند ، این آموزش می تواند به معلمان بسیاری از دانش آموزان کمک کند - نه فقط فرزند شما. مدارس به حمایت از دانش آموزان مبتلا به ADHD کمک می کنند. اگر می خواهید ببینید آیا معلم فرزند شما چنین آموزش هایی دیده است یا خیر ، با معلم یا مدیر مدرسه او ملاقات کنید و درباره آنچه از رفتار درمانی یاد گرفته اید بحث کنید.
درمان کودکان بیش فعال با بازی درمانی
معمولاً والدین از کاربرد داروهای روانپزشکی برای کودکان خود نگرانی خاصی دارند. چه بسا دارو درمانی تنها اثر مقطعی داشته باشد.
در نتیجه کار بر روی درمانهای روانشناختی و غیر دارویی ضروری به نظر میرسد و بازی درمانی یکی از روشهای درمانی بسیار موثر، برای کودکان بیش فعال است.
بازی، میتواند به عنوان نوعی ابزار کار آمد در تشخیص و درمان اختلالات روانی کودکان مؤثر باشد.
اختلال بیش فعالی و عدم توجه (ADHD) نوعی اختلال رفتاری رشدی است که بر اساس آن، کودک توانایی دقت و تمرکز بر موضوعات را ندارد و یادگیری در او به کندی انجام میشود.
کودک پیش فعال، معمولاً یک بازی یا یک فعالیت را تا آخر به سرانجام نمیرساند و در نیمه راه رها میکند. اما به هر حال کودکان در سن مدرسه، برای یادگیری درسهای خود و انجام تکالیف شان، نیازمند حدی از توجه و تمرکز هستند.
اگر کودک نتواند توجه و تمرکز خود را کنترل کند، در یادگیری و انجام تکالیف خواندن، نوشتن و ریاضی دچار مشکل میشود.
بازیهایی مثل پازل، شطرنج، معما، بازیهای ساختنی و غیره یک تمرین عالی برای مغز است. اینها گزینههای جذاب برای بچههای بیشفعال است زیرا باعث میشود آنها در یک مکان بنشینند و تمرکز کنند.
مزایای درمان بیش فعالی در مرکز مشاوره مهر خانواده:
- - تیم متخصص و مجرب
- - محیطی آرام و دوستانه
- - استفاده از جدیدترین روشهای درمانی
- - ارائه مشاوره به والدین و معلمان
برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت، با ما تماس بگیرید:
تلفن دفتر : 03133365121
موبایل: 09201941482