1.اطلاعات کافی در اختیار اعضای خانواده خود قرار دهید.
بقیه اعضای خانواده باید بداند فرزند شما به اوتیسم مبتلا شده و چگونه باید با او رفتار نمایند. این مسئله بسیار مهم است. در صورت آگاهی، رفتارهای کودک اوتیسم برای آن ها قابل پذیرش خواهد بود.
2. تفکر مثبت داشته باشید.
چه کسی گفته است فرزند اوتیسم، آینده تباهی دارد؟ این باور غلط است. ما افراد بزرگ زیادی در دنیا داریم که به اوتیسم مبتلا بوده اند .به جای اینکه افکار منفی داشته باشید، انرژی مثبت به فرزند خود بدهید و به او کمک کنید تا متناسب با توانایی های خود، پیشرفت کند.
3. بهترین گزینه درمانی اوتیسم اتخاذ شود.
برای درمان اوتیسم باید با متخصص مشورت کنید تا متناسب با شرایط فرزند شما، بهترین روش درمانی در پیش گرفته شود. لذا خودسرانه عمل نکنید.
4.رژیم غذایی مناسب فرزند اوتیسم داشته باشید.
دقت کنید که مواد غذایی منجر به شرایط روانی نا مساعد و یا بیماری خاصی نشود و همچنین در حواس کودک شمار اثر نامطلوب نگذارد.
5.برای کودک مبتلا به اتیسم از تغییر رفتار، آموزش مهارت های جدید و بهبود ارتباط با تکرار استفاده کنید.
کودکان مبتلا به اتیسم هنگامی که اطلاعات مکررا و در موقعیت های مختلف به آنها داده می شود ، اطلاعات را آسان تر یاد گرفته و به خاطر می سپرند. بر خلاف آنچه برخی از مردم باور دارند ، تکرار به گفتار یا رفتار ماشینی در کودک مبتلا به اتیسم میدان نمی دهد.
6.هنگامی که برای تغییر رفتارکودک مبتلا به اتیسم تلاش می کنید، هر بار به یک مشکل بپردازید.
اگر کودک مشکلات رفتاری متعددی دارد، لیستی از این مشکلات درست کرده و آنها را به ترتیب اهمیت یا شدت ردیف کنید. ابتدا به رفتار هایی بپردازید که کودک یا مراقبش را درمعرض خطر قرار می دهد. هر بار یک مشکل را انتخاب کرده و سپس با کودک کار کنید تا آن رفتار به سطح قابل قبولی برسد. تلاش برای تغییر رفتار های بسیار زیاد به طور همزمان ، به ندرت موثر است.
7.فرزند اوتیسم خود را مقایسه نکنید.
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که والدین اوتیسم مرتکب می شوند این است که فرزند خود را با بچه های دیگر مقایسه کرده و به این کار، منجر به سرخوردگی کودک می شود.
8.منتظر تشخیص نباشید.
تردید نکنید بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که فورا درمان را شروع کنید. به محض اینکه شک کردید چیزی اشتباه است، از متخصصین این حوزه مثل گفتاردرمانی کمک بخواهید و منتظر نمانید تا ببینید آیا فرزندتان بعداً مشکل را حل خواهد کرد یا از آن پیشی خواهد گرفت.حتی منتظر تشخیص رسمی نباشید هرچه کودکان زودتر کمک بگیرند، شانس موفقیت درمان آنها بیشتر است.
9. کاردرمانی، خدماتی ویژه برای افزایش آمادگی کودک مبتلا به اوتیسم!
یک کاردمانگر هنگام مراجعه کودک اوتیسم، از همان لحظه ورود به اتاق، شروع به ارزیابی کودک میکند. پس از آن یک برنامه درمانی شامل رشد مهارتهای حسی، حرکتی، ذهنی و ارتباطی را طراحی میکند. پس با وجود این خدمات، میتوان با رشد کودک مبتلا به اوتیسم، او را برای ورود به جامعه آماده کرد. خانوادههایی که نگران هستند و در مقابل کودک خود را سرکوب میکنند باید بدانند عوارضی جدی در انتظار آنها خواهد بود. تا زمانی که مراکز کاردرمانی و گفتاردرمانی وجود دارد، نیاز به خود درمانی و سرکوب نیست. والدین عزیز، بدون هیچ نگرانی کودک خود را به درمانگران متخصص بسپارید تا مشکلاتتان همانند چالشهای مهمانی رفتن با یک کودک اوتیسم، به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
10.به یک برنامه زمانبندی پایبند باشید.
کودکان اوتیستیک زمانی بهترین عملکرد را دارند که برنامه منظمی داشته باشند. باز هم، این به ثباتی که هر دو به آن نیاز دارند و میل دارند، برمیگردد. برنامهای برای کودک خود تنظیم کنید، با زمانهای منظم برای وعدههای غذایی، درمان، مدرسه و زمان خواب. سعی کنید اختلالات در این روال را به حداقل برسانید. اگر تغییر برنامه اجتناب ناپذیری وجود دارد، کودک خود را از قبل برای آن آماده کنید.